Na 27 jaar wordt het stadje Derry opnieuw geterroriseerd door een monster dat het op kinderen heeft voorzien en ziet de Losers Club zich genoodzaakt opnieuw in actie te komen.
Titel
It chapter two
Regisseur
Andy Muschietti
Naar het werk van
Stephen King 1947-
Acteur
Jessica Chastain James McAvoy Bill Hader
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
163 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans en voor slechthorenden: Engels, Duits en Italiaans Gebaseerd op de roman It van Stephen King
EAN
5051889663720

Besprekingen

Amerikaans-Canadese horrorfilm (2019) van Andy Muschietti (Mama). Vervolg op ‘It’* (2017), dat was gebaseerd op het boek (1986) van Stephen King. De leden van de Losers Club, inmiddels volwassen, komen weer bij elkaar, omdat het kwaad (It: een moordlustige entiteit vermomd als clown) na 27 jaar terug is in Derry. Alleen samen kunnen ze It verslaan. Met Bill Skarsgård (It), Jessica Chastain (Molly’s game), James McAvoy en Bill Hader. Beoordeling IMDb: 6,8. Berend Jan Bockting (Volkskrant 4-9-’19): ‘(...) valt uiteen in te veel verschillende stijlen en intenties (…) Spanning, drama; ze lopen (...) weg als lucht uit een lekkende ballon’ (2 sterren). Michel Bonset (Nachtvlinders 5-9-’19): ‘als je het niet erg vindt om deel één nog eens te zien met andere mensen, valt er vast wel plezier te beleven. Maar enger dan die ene trailer wordt het nooit’ (2 sterren). Jeffrey Kouters (Filmtotaal 5-9-’19): ‘Visueel (...) een plaatje (…) net iets te grootschalig en kunstmatig om echt eng en meeslepen…Lees verder

Over Andy Muschietti

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Mourad Asap

Andrés (Andy) Muschietti (Vicente López (Buenos Aires), 26 augustus 1973) is een Argentijns filmregisseur en scenarioschrijver.

Muschietti is van Italiaanse afkomst en werd in 1973 in Argentinië geboren. Na ongeveer tien jaar in Barcelona te hebben gewoond en enkele reclamespotjes te hebben geregisseerd, belandt hij dankzij de interesse van Guillermo del Toro in 2013 in Hollywood met de horrorfilm Mama, die hij regisseerde en schreef met zijn zus Bárbara Muschietti en Neil Cross. De film, gebaseerd op een drie minuten durende korte film van hem in 2008 en kost 15 miljoen dollar, heeft een brutowinst van in totaal 146 miljoen dollar.

In 2015, na het vertrek van Cary Fukunaga, werd hij gekozen om de film It te regisseren, een nieuwe bewerking, na de miniserie uit 1990, van de originele roman van Stephen King. In 2019 werd hij aangekondigd als de nieuwe regisseur van de film The Flash, onderdeel van het DC Extended Universe.

Lees verder op Wikipedia