Boek
Nederlands

De sluipschutter

Andy McNab (auteur), Piet Dal (vertaler)
Nadat hij een moord niet goed heeft uitgevoerd, krijgt een geheim agent opdracht de moord alsnog te plegen, maar nu in de broeierige binnenlanden van Panama.
Extra onderwerp
thriller
Titel
De sluipschutter
Auteur
Andy McNab
Vertaler
Piet Dal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Last light
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2012
320 p. : ill.
ISBN
9789046114162 (paperback)

Besprekingen

De voormalige Britse soldaat Andy McNab won vooral aan populariteit dankzij Bravo Two Zero, een boek over een missie tijdens de Eerste Golfoorlog. In De sluipschutter wordt geheim agent Nick Stone op een zeer belangrijke geheime missie gestuurd waarvoor hij iemand moet vermoorden. Wanneer hij echter ontdekt wie hij moet uitschakelen, krabbelt hij onverwacht terug. Dat breekt hem uiteraard zuur op: Stones bazen zijn van mening dat het karwei koste wat het kost afgemaakt moet worden, anders zal Stones elfjarige adoptiedochtertje Kelly vermoord worden. De geheim agent aarzelt dan ook niet en vertrekt meteen naar Panama, waar hij in minimale leefomstandigheden zijn nieuwe opdracht voorbereidt. Gelukkig staat hij er niet alleen voor. Hij wordt in zijn opdracht bijgestaan door Carrie en Aaron, twee wetenschappers die in dienst van de CIA staan. Zal Nick Stone slagen in zijn allesbepalende opdracht?
De belevenissen van de sluipschutter worden in dit verhaal tot in detail u…Lees verder
In Londen breekt geheim agent Nick Stone, als hij beseft wie het doelwit is, een moordaanslag af. Zijn baas is woedend en stelt hem voor de keuze: óf zijn 11-jarige pleegdochter Kelly verliezen, óf alsnog het doelwit, een jongen van ca. 16 jaar, om het leven brengen. Daarvoor moet Stone naar de broeierige binnenlanden van Panama. In de jungle van Panama bereidt Stone zich voor op het uitvoeren van de opdracht, waarbij hij wordt geholpen door Aaron en Carrie, twee wetenschappers in dienst van de CIA. Stone ontdekt dat zijn bazen niet de hele waarheid hebben verteld en voor hij het weet bevindt hij zich in een samenzwering van Colombiaanse guerrilla's, de Amerikaanse regering en de Chinese big business. Andy McNab (een pseudoniem) baseert zijn actiethrillers met Nick Stone in de hoofdrol (onder andere 'De huurling', 'Crisis four' en 'Total control') op zijn eigen ervaringen als ex-lid van de SAS Special Forces. McNab vocht onder meer in de Golf Oorlog. Bevat een kaart van Midden-Amerika…Lees verder

Over Andy McNab

Andy McNab (Southwark (Engeland), 28 december 1959) is een Brits schrijver en voormalig soldaat bij de Britse 'elite' eenheid Special Air Service (SAS). De naam Andy McNab is een pseudoniem; zijn echte naam is Steven Billy Mitchell. McNab maakte deel uit van een SAS-missie, genaamd Bravo Two Zero tijdens de Eerste Golfoorlog, waarbij hij gevangengenomen werd. McNab ontving na zijn vrijlating de Distinguished Conduct Medal voor zijn deelname aan deze missie. Voor een eerdere missie in Noord Ierland (1979) ontving McNab reeds de Military Medal. Een ander lid van de Bravo Two Zero missie, Chris Ryan, schrijft tegenwoordig ook.

Het pseudoniem Andy McNab nam hij aan na het schrijven van het boek Bravo Two Zero over deze missie. De persoon Andy McNab hult zichzelf in mysterie. Bij televisieoptredens wordt hij onherkenbaar in beeld gebracht en bij lezingen mag hij niet gefotografeerd worden, omdat dit, zoals hij in interviews vertelt, degenen die met hem betrokken waren bij …Lees verder op Wikipedia

Suggesties