Vanuit bezet Frankrijk anno 1942 vaart een Duitse onderzeeboot uit voor een eerste missie terwijl op het vasteland de Duitse vertaalster Simone Strasser worstelt met haar loyaliteit.
Titel
Das Boot. Seizoen 1
Regisseur
Andreas Prochaska
Naar het werk van
Lothar-Günther Buchheim
Acteur
Vicky Krieps Tom Wlaschiha Thierry Frémont
Taal
Meertalig, Duits, Engels, Frans
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2019
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 510 min.
Aantekening
Afwisselend Duits, Engels, Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands Vervolg op de gelijknamige film van regisseur Wolfgang Petersen uit 1981, gebaseerd op het boek Die Festung van Lothar-Günther Buchheim
EAN
5430000728409

Besprekingen

De Duitse televisieserie ‘Das Boot’ is een vervolg op de beroemde film van Wolfgang Petersen uit 1981. De film eindigde in december 1941, de serie begint in 1942 en gaat over een andere onderzeeër en andere bemanningsleden. Klaus Hoffmann (Rick Okon) is de jonge, onervaren kapitein van onderzeeër U-612 die met veertig bemanningsleden vanuit Frankrijk op zijn eerste missie gaat. In tegenstelling tot de film zijn er ook verhaallijnen die zich op het land afspelen en zijn er belangrijke rollen voor vrouwen. Een van hen is Simone Strasser (Vicky Krieps), een Duitse vertaalster die de zus is van een van de bemanningsleden en twijfelt aan haar loyaliteit aan de nazi’s. Verder onder meer verzetsstrijdster Carla Monroe (Lizzy Kaplan). Acht afleveringen.