Wanneer in Blackdown een vrouw wordt vermoord en een verslaggeefster hier op wordt afgestuurd, ontdekt ze dat de dienstdoende inspecteur haar ex-man is en het slachtoffer een bekende was van hen beiden.
Titel
Hij & zij
Auteur
Alice Feeney
Vertaler
Catalien Van Paassen Willem Van Paassen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
His & hers
Parallelle titel
Hij en zij
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, copyright 2021
367 p.
ISBN
9789400513556 (paperback)

Besprekingen

Hij & zij

 Eerste zin. Het was geen liefde op het eerste gezicht.

 

 

BBC-journaliste Anna Andrews keert tegen haar zin terug naar Blackdown, het plaatsje waar ze is opgegroeid. In een bos werd daar het lijk gevonden van een lokale schone, Rachel, die door iedereen werd gehaat. De moordenaar heeft een niet mis te verstane boodschap achtergelaten, want op Rachels nagels staat het woord ‘schijnheilig’ gelakt. Als verslaggever komt Anna opnieuw oog in oog te staan met Jack Harper, de rechercheur die het onderzoek leidt. Jack is Anna’s ex-man en ze hebben elkaar na hun scheiding niet meer gezien. Er worden meer vrouwen vermoord, nog meer leugens verteld. Alles lijkt er op te wijzen dat Anna of Jack de moordenaar is, of is er nog iemand anders in het spel? De Britse Alice Feeney werkte jarenlang voor de BBC voor ze in 2018 debuteerde met Soms lieg ik . Dat boek werd meteen een bestseller en zal worden verfilmd met Sarah Michelle Gellar (Buffy the Vampire Slayer) in de hoofdrol. Ook met Hij & zij toont Feeney zich een me…Lees verder

Wanneer nieuwslezeres Anna Andrews gedwongen wordt om weer als verslaggever voor de BBC aan de slag te gaan, is haar eerste klus het verslaan van de moord op een vrouw in Blackdown, het dorp waar Anna opgroeide. De inspecteur die de leiding heeft over de zaak blijkt haar ex-man Jack Harper te zijn, na het overlijden van hun babydochter groeiden ze uit elkaar en de verhoudingen zijn nog steeds gespannen. Wanneer de vermoorde vrouw een bekende blijkt te zijn van zowel Anna als Jack raken beiden verdacht en lopen de spanningen steeds verder op. Wisselend verteld door Anna en Jack afgewisseld met hoofdstukken vanuit het perspectief van de moordenaar. Spannende thriller vol actie en plotwendingen die je iedere keer op het verkeerde been zetten en je tot het einde laten gissen naar de identiteit van de moordenaar. Derde boek van de Britse schrijfster die jarenlang voor de BBC werkte en zo een goed inkijkje kan geven in de wereld van de televisieverslaggeving.