Boek
Nederlands

De liedjes van Gonnie & vriendjes

Ageeth De Haan (auteur), Olivier Dunrea (illustrator)
+1
De liedjes van Gonnie & vriendjes
×
De liedjes van Gonnie & vriendjes De liedjes van Gonnie & vriendjes
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Veertien liedteksten over gansje Gonnie en haar dierenvrienden, bekend van de prentenboeken. Op de cd worden ze met enige instrumentale begeleiding gezongen. Klein boekje met fijne illustraties in rustige kleuren. Vanaf ca. 2,5 t/m 4 jaar.
Titel
De liedjes van Gonnie & vriendjes / geschreven en gezongen door Ageeth de Haan
Auteur
Ageeth De Haan
Illustrator
Olivier Dunrea
Taal
Nederlands
Parallelle titel
De liedjes van Gonnie en vriendjes
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2016
35 p. : ill. + cd
ISBN
9789025762148 (hardback)

Besprekingen

Klein, vierkant (prenten)boekje met veertien liedteksten over gansje Gonnie en haar dierenvrienden. Gebaseerd op eerder verschenen verhalen over Gonnie en Gijsje, Jasper en Jip, Kees en Koosje. De weergegeven situaties zijn eenvoudig en inleefbaar: slapen in een hooiberg, bootje varen, het ontdekken van de insectenwereld. De liedteksten staan in de tegenwoordige tijd, met steeds een ander dier(figuur) in de ik-persoon. De toegevoegde tekeningen zijn eenvoudig maar krachtig van uitdrukking. De felle kleurvlakken binnen trefzekere, dunne contourlijnen steken fraai en speels af tegen de witte achtergrond. De duidelijke lichaamstaal van de (niet-natuurgetrouwe) dieren en het lage perspectiefgebruik verhogen de betrokkenheid van het jonge kind. Oogcontact is er met de vierpotige tutknuffel van Gonnie; de dieren zijn en profil weergegeven. De liedjes worden op de bijbehorende cd (speelduur ca. 30 minuten) met eenvoudige instrumentale begeleiding (gitaar, trompet, bugel) gezongen door de sch…Lees verder

De liedjes van Gonnie & vriendjes

Naast de vele prentenboeken in allerlei formaten, de zoekboeken, speelboeken, uitdeelboeken, bad- en babyboekjes en een boekje met dvd ... over Gonnie en vriendjes is ernu ook een liedjesboekje met een cd over hen. Ageeth de Haan is bekend van haar liedjes en optredens voor jonge kinderen. Zij zingt veertien vrolijke liedjes over Gonnie en haar vriendjes. Zij zingt zeer duidelijk en de melodietjes zijn niet te ingewikkeld, echt op peuter- en kleutermaat. Op elke dubbele pagina staat de tekst van het liedje met een illustratie van Gonnie of één van de vriendjes. Je herkent de thema's van eerder verschenen avonturen van de gansjes. De illustraties zijn en blijven meesterlijk, zo fijn en lief. Leuke cd om in de auto te spelen of in de kleuterklas.