Schrijf je in voor één van onze vier workshops:

Microraketten

De kans is klein dat je zelf al eens een echte raket hebt gebouwd en gelanceerd. Welnu, bij ons in Astropolis kan dit dankzij onze zelf ontworpen IXO microraket die een vlieghoogte van 100 meter bereikt alsook meermaals hergebruikt kan worden. Kwalitatief, duurzaam en vooral bijzonder indrukwekkend.

Waterraketten

Vandaag bouwen we een waterraket die tot 30 meter hoog vliegt, als hij goed gebouwd is tenminste. Het principe is simpel: de raket werkt door middel van de derde wet van Newton waardoor een verhoogde luchtdruk binnenin de raket ervoor zorgt dat het water er onder grote kracht uitkomt en de raket omhoog vliegt. Klinkt moeilijk, maar het is supertof!

VR Lab

In ons 3D virtual reality lab leren we over sterrenbeelden, maken we een reis naar de Maan, leren we over de planeten, brengen we een bezoek aan het internationale ruimtestation en nog veel meer! We maken hierbij gebruik van de allerlaatste 3D VR-brillen.

Space artist workshop

Jongeren knutselen alsmaar minder en dat is spijtig want het stimuleert creativiteit en handvaardigheid. Het is tevens ook gewoon leuk en ontspannend. Daarom starten we dit jaar ‘The space artist’ workshop op. Doe alvast kleren aan die vuil mogen worden want we knippen, plakken, lijmen, schilderen, …

Tijdstip:
om 14.15 uur: workshop microraketten
om 14.30 uur: workshop waterraketten
om 15.00 uur: workshop VR-lab
om 17.00 uur: workshop space artist

Adres: Duinkerkseweg 16

Doelgroep: 6 tot 14 jaar

Kostprijs:
workshop microraketten: 16 euro
workshop waterraketten: 5 euro
workshop VR-lab: 5 euro
workshop space artist: 5 euro

astropolis