Expo '20 in 20'

De bib kan zijn 20-jarig bestaan natuurlijk niet helemaal vieren zoals gepland. Toch zal jouw bibbezoek in september/oktober een tikkeltje specialer zijn dan anders.

Expo 20 in 20 mét lancering Nederlandstalig e-boekenplatform

Binnenkort is het twintig jaar geleden dat de bibliotheek van Oostende op haar huidige locatie de draaideur opende. Ondanks corona wil de bib deze verjaardag vieren. Met gemiddeld 280.000 bezoekers per jaar, een waaier aan laagdrempelige activiteiten, en dankzij een heuse digitale revolutie wist de bib van Oostende zich in Vlaanderen blijvend op de kaart te zetten.  

 

illustra'lies

Expo

Op zaterdag 26 september werd de expo ’20 in 20’ geopend. In de exporuimte van de bib leer je het verhaal van 20 jaar bib in de Wellingtonstraat kennen: 20 jaar personeel, 20 typische bibobjecten, 20 klassieke leesgroepboeken, 20 markante auteurslezingen, 20 jaar bib in cijfers, enz. Zo wordt al snel duidelijk dat de bib van vandaag er niet alleen anders uitziet, ze kreeg ook een ruimere functie dan toen het gebouw voor het eerst in gebruik werd genomen.

Kan je op zaterdag niet langskomen? Geen nood. De expo loopt tot eind oktober en kan je gratis bezichtigen tijdens de openingstijden van de bib.

Blik op de toekomst

Naast een papieren collectie gaat de bib van Oostende ook prat op een digitaal leenaanbod. In de loop van september wordt de Engelstalige cloudLibrary uitgebreid met een Nederlandstalig assortiment fictie én non-fictie. CloudLibrary krijgt daarmee een gebruiksvriendelijkere app met een ruimer aanbod.