De schat van Indonesië | Expo

Indonesië is rijk aan cultureel erfgoed. Het land, met zijn 200 miljoen inwoners, telt 13.000 eilanden en maar liefst 1300 etnische groepen, waardoor het één van de meest diverse landen ter wereld is.

De ambassade van Indonesië in België wil de cultuur en het erfgoed van het land tonen aan de Oostendenaars. Daarom organiseert zij in de bibliotheek van Oostende een tentoonstelling (van 3 tot 27 september), een boekdiscussie (op 6 september) en een dans- en muziekvoorstelling (op 10 september).

De tentoonstelling “De schat van Indonesië” is opgebouwd uit de favoriete Indonesische voorwerpen die Belgen verzamelden en die hun liefde voor Indonesië tonen. Elk van de voorwerpen vertelt een eigen en uniek verhaal: niet alleen het verhaal van het object maar ook het verhaal over hoe een Belg verliefd werd op Indonesië. De bonte verzameling objecten weerspiegelt de diversiteit van Indonesië. De tentoonstelling loopt in de exporuimte van 3 tot 27 september.

indonesië